sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Thomas Brezina
          Seitsemän tassua ja Penny
                                    Väärinkäsityksiä
 
Päähenkilö: Penny, 14 v. Pennyllä on kaksi koiraa, Milli ja Robin.

Juoni:  Penny on kiukuissaan. Elvis, johon Penny oli ihastunut, oli ollut myöhään yöhön asti Pennyn isoveljen, Kolumbuksen kanssa pois kotoa. Elvis asui Moosburgereilla (eli Pennyn perheen kotona), koska teki töitä Pennyn isän eläinklinikalla, eikä omistanut asuntoa. Kun Elvis ja Kolumbus tulivat kotiin, Penny kuuli kun he puhuivat jostain toisesta tytöstä, Sonjasta. Elvis tuntui olevan ihastunut. Penny oli raivoissaan. Hän päätti käskeä isäänsä antamaan Elvikselle potkut.
    Penny vihoitteli Elvikselle seuraavana päivänä. Kun Penny sai puhelinsoiton kuolettavan tylsältä Alois-sedältään, joka pyysi heitä viettämään pääsiäistä luokseen, Penny oli salamana lähdössä. Hän halusi kauas Elviksestä, jota Pennyn isä ei suostunut irtisanomaan. Pennyn äiti oli Afrikassa ja isällä oli töitä. Penny lähtisi siis veljiensä kanssa. Mutta kun Penny ehdotti ajatusta veljilleen, Kolumbus kieltäytyi lähtemästä ja Romeo lähti vain, koska oli pakko. Kukaan ei oikein pitänyt Alois-sedästä ja Gundula-tädistä.
    Kun Penny ja Romeo saapuivat Alois-sedän, Gundula-tädin ja Inge-serkun luokse, ilmeni heti ongelmia. Gundula-täti ei voinut sietää koiria siistissä talossaan, ja Inge-serkku käyttäytyi ärsyttävästi. Illalla kun Penny oli koiriensa kanssa haukkaamassa happea, metsästä kuului outoja risahduksia. Kun Penny näki tarkemmin, mikä metsässä liikkui, hän jähmettyi paikoilleen. Karhu! Metsässä liikkui karhu.
     Penny kertoi Gundulalle ja Aloisille. Kävi ilmi, että lähistöllä liikkuvia karhuja vihattiin, ja lähistön asukkaat halusivat hävittää ne. Miksi karhuja vihatiin, vaikka Pennyn metsässä näkemä karhu ei ainakaan vaikuttanut vaaralliselta. Se oli käynyt vain hakemassa mehiläistarhurin mehiläispesästä hunajaa, ja häipynyt takaisin metsään, vaikka olikin selvästi havainnut Pennyn ja koirat.
    Inge käyttäytyi oudosti. Hän ärsytti Pennyä tahallaan ja riiteli vanhempiensa Aloisin ja Gundulan kanssa. Hän osoitti näille mieltään pukeutumalla mustiin vaateisiin ja käyttäytymällä typerästi. Inge valitti ettei saanut vanhemmiltaan tarpeeksi rahaa. Penny tahtoi auttaa ja keksi ratkaisun. He alkoivat toimia eläinsittereinä, eli he hoitivat ihmisten eläimiä näiden lomareissujen ajan. Näin Inge saisi ansaittua itse rahaa.
    Penny ja Inge saivat ensimmäiseksi hoidettavaksi vanhan miehen papukaijan. Papukaija oli miehelle hyvin tärkeä. Inge päästää vahingossa papukaijan karkuun ikkunasta, ja tytöillä tulee kiire löytää se ennenkuin sen omistaja pääsee sairaalasta kotiin.
    Penny tapaa myös eläinsuojelia Jochenin ja kuulee, että lähistöllä saattaa liikkua vapaaksi päästetty kesy karhu. Se selittäisi kaiken karhuihin liittyvän, mutta pystyykö Penny todistamaan metsässä olevan kesy karhu ja pelastamaan muut seudun karhut, ja lisäksi löytämään kadonneen papukaijan, auttamaan Ingeä, ja selvittämään välinsä Elviksen kanssa, joka soittelee vähän väliä ja sanoo voivansa selittää? Ja mitä tapahtuu kun Penny ja Jochen löytävät käytöstä poistetun uimalan altaasta verta vuotavan kahun?
     Se selviää kun luet tämän kirjan...

Kirja oli mielestäni hyvä ja jännittävä. Suosittelen sitä niille, jotka pitävät jännityksestä. Annan kirjalle arvosanaksi 9+

Elisabet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti