torstai 2. helmikuuta 2017

kirjan nimi: Jali ja lasihissi.
kirjaili: Roald Dahl
Ilmestymisvuosi 1973.

henkilöt
 Jali, herra Villi Vonkka,  isoisä  Justus ja isoäiti Justiina

juoni:
Jali, hänen perheensä ja Villi Vonkka  yrittävät läpäistä suklaatehtaan katon, mutta he tulevat liian korkealle. He joutuvat radalle, joka kiertää maata. Siellä  he kiintyvät isoon USAn avaruushotelliin.
He taistelevat siellä marsilaisia vastaan ja voittopalkaksi Jali ja hänen iso isänsä kutsutaan valkoiseen taloon. He palasivat takaisin maahan suklaatehtaaseen, jossa herra Villi Vonkka jatkaa taika-aineiden tekemistä. Hän tekee voimakasta vitamiinia,  jolla vanhukset alkoivat kävellä kuin nuoret. Hän oli myös kehitellyt nuorennuspillereitä, joita vanhukset ottivat ja nuorentuiva vauvoiksi.  Isoäiti katoaa ja he lähtevät etsimään häntä miinusmaasta. He löysivät hänet ja  Herra Vonkka ottaa vanhanaikaisen ruiskupistoolin  ruiskauttaa isoäitiä, joka palaa tehtaaseen. Jos iso äiti joutuu vielä miinus maahan knollat surmaavat hänet. Mummo- vauvat saavat vastalääkettä ja kaikki palaa normaaliksi.Lopulta kaikki pääsevät valkoiseen taloon.


Kirja oli fantasia seikkailu, jossa todellisuus ja fantasia sekoittuivat. Kirja kannattaa lukea, koska se herättää mielenkiinnon päästä käymään  avaruudessa. Se oli tosi hauska.


Ilari Kuvaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti