maanantai 27. helmikuuta 2017

Kirjan nimi: Seitsemän tassua ja Penny,kissapedot karkuteillä
Kirjailija: Thomas Brezina

Päähenkilö: Penny on 14-vuotias tyttö,joka pitää paljon eläimistä. Hänellä on kaksi omaa koiraa Robin ja Milli. Millin perheeseen kuuluu äiti,isä ja kaksi pikkuveljeä. Lisäksi heidän perheellä on oma taloudenhoitaja Ivan. Pennyn paraskaveri on Ines. Penny on mukava ja avulias.

Juoni: Yöllä Pennyn talon ulkopuolelta kuuluu kolinaa ja ryminää. Kaikki perheenjäsenet ovat heränneet ulkoa kantautuvaan meteliin. Yhdessä he menevät katsomaan onko ulkona joku. He avaavat varovasti oven ja näkevät oven edessä laatikon. Sen enempää he eivät tutkineet laatikkoa.
Yhdessä he lähtevät katsomaan mistä kolina kuuluu. Penny menee isänsä perässä lähemmäs tunkeilijaa. Penny komensi koirat hänen luokseen. Nurkan takana näkyi mies,jolla oli mopo. Penny käski Robinin miehen kimppuun. Mies säikähti ja lupasi kertoa,mitä laatikossa oli. Laatikossa oli kolme tiikerinpentua. Mies sanoi myös,että täällä ne olisivat turvassa. Enempää he eivät saaneet selville tiikereistä,kun mies kaahasi mopolla tiehensä. Onneksi Pennyn isä oli eläinlääkäri ja hän tutki kaikki kolme tiikerinpentua. Kaikki näytti olevan kunnossa. Tiikerinpennut laitettiin häkkiin ja pennuille annettiin maitoa tuttipullosta. Seuraavana aamuna kaikki olivat väsyneitä. Kouluun oli lähdettävä. Penny meni kouluun pyörällä. Koirat olivat hänellä mukana koulussa. Milli matkusti polkupyörän korissa ja Robin hölkytteli vierellä. Koulussa koirat jäivät omalle makuualustalle ja Penny meni kavereidensa luokse. Pennyn paraskaveri Ines kertoi,että koulun suosituin ja komein poika oli ihastunut Pennyyn. Penny sanoi ettei pidä pojasta,mutta Ines vaistosi toisin. Koulussa poika ilmestyi aina Pennyn lähelle. Lopulta Penny sai sanottua,ettei pidä hänestä,mutta poika ei uskonut. Myöhemmin Penny ja Patrick ystävystyivät enemmän. Pennyn veljet yrittävät estää Pennyn ja Patrickin välejä lähentymistä ja tekivät kaikkensa saadakseen Patrickin uskomaan,että Pennylla on useita poikaystäviä.He kävivät elokuvissa ja juhlissa. Patrick pyysi Pennyä jopa  hienoihin kesäjuhliin. Penny ei haluaisi lähteä juhlimaan,sillä hän ei pidä omasta vartalostaan. Hänen mielestä lyhyt mekko korostaisi hänen sääriä ja jalkoja ja tiukka kohta mahan kohdalla mekossa saisi Pennyn näyttämään entistä lihavammalta. Juhliin mentäessä Penny muisti,että pitäisi käydä vielä tunnin päästä kotona. Kun he menivät kotiin syöttämään tiikerit, ovi oli ollut auki. Milli ja Robin tervehti Pennya.Kun tiikerit oli ruokittu,Milli ja Robin olivat kadonneet.Penny ja Patrick laittoivat oven lukkoon ja lähtivät takaisin juhliin. Juhlapaikalla Penny lainasi vielä Patrickin puhelinta ja käski Patrickin mennä edeltä.Auton takapenkiltä katsoi Milli ja Robin. Ne katsoivat Pennyä. Penny otti koirat mukaan juhliin ja koirat olivat omilla teillään jo hetken kuluttua.Juhlissa Penny kuuli Patrickin puhuvan Pennysta pahaa.Kyseessä onkin jonkinlainen veto. Patrick ei tykkää Pennystä oikeasti.Penny yllättää Patrickin väkijoukon seasta. Penny raivostuu,etsi koirat ja lähti kohti buffettia. Buffetista Penny otti mustikkakastikkeen ja muutaman porkkanan. Niillä Penny käski Robinin maalata Patrickin ja ystävien jalat mustikkakastikkeella. Kotiin tullessa ovi oli taas ollut auki ja yksi tiikeri oli kadonnut. Pennyä pelotti olla yksin kotona. Loppuilta ei myöskään sujunut oikein
hyvin.

Kirja oli hyvä. Se oli mielenkiintoinen ja siinä oli vähän jännitystä. Antaisin arvosanaksi 9 1/2
Emma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti