keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Kirjan nimi: Jali & Lasihissi

Henkilöt: Jali, Herra Villi Vonkka, Jalin vanhemmat, ja iso vanhemmat (Justiina, Justus, Joriina ja Jori)


Juoni:

Herra Vonkan oli tarkoitus viedä isovanhemmat, ja vanhemmat katsomaan Suklaatehdasta, mutta he joutuvatkin lasihissin sisään avaruuteen, ja vastaan tulee vaikka mitä. Lasihissin nappeja piti täsmälleen oikeaan aikaan painaa, jos ei halunnut kommelluksiin.
Kun lasihissi on matkalla täyttä vauhtia kohti Avaruutta sänky mukanaan, niin kaikki alkavat leijua, ja isoäiti Joriina ei tykkää oikein Herra Vonkan tempuistaan. He menevät Maata kiertävällä radalla, ja luulevat olevansa keskenään, mutta Yhdysvallat oli onnistuneesti laukaissut toisen kapselin, joka oli kolmesataa metriä pitkä. Sen nimi oli Avaruushotelli USA, ja se oli ihme sillä sen sisällä oli vaikka mitä kuten: tenniskenttä ja uima-allas.
Talon sisällä ihmetellyt Yhdysvaltain presidentti katsoi, ja kaikki muutkin ihmeellistä lasihissin toimintaa. Mutta Herra Vonkka ja muut olivat kutsuttu vierailulle Valkoiseen taloon.
Yhtäkkiä talossa hisseissä oli kummallisen muotoisia olioita, jotka tuijottivat Herra Vonkkaa ja muita suoraan silmiin. He myös tekivät kummallisia tekstejä itsestään. Keskellä matkaa kuitenkin isoäiti Joriina sairastuu ja hänen pikkuruiset kasvot näyttivät kuivuneelta luumulta. Niissä oli paljon uurteita ja ryppyjäkin.
Vaikka tuleekin vastaan tosi jänniä kommelluksia kaikki pääsevät Maan pinnalle. He pääsevät lopussa vielä käymään suklaatehtaalla, ja kaikki hyppivät onnesta.

Kirja oli mielestäni mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu!
Arvosana: 9-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti