tiistai 28. helmikuuta 2017

Kirjaarvostelu

Kirjan nimi : Goosehumps : Syvällä vaanii vaara
Kirjailija : R.L.Stein
Päähenkilöt : Billy, Sheena ja George Deep : Luonteet Billy unelmoi ja leikkii olevansa rohkea meritutkija ja haluaisi olla sellainen, Sheena on sellainen mitä muutkin 12- vuotiaat tytöt, ja George Deep Deep Seenan ja Billyn setä on hyvin kiinnostunut kaloista ja muistakin meri olioista, koska hän on meritutkija, joka ei pärjää maalla eli hän on niin sanotusti maakrapu.

Juoni : Billy ja siskonsa Sheena Ovat Viettämässä lomaansa sedänsä Georgen luona.
He saavat sattumalta tietää, että lähistöllä asuu ihka aito meren neito.
Billy saa tilaisuutensa tulla vihdoin rohkeaksi meritutkijaksi, joka löysi maailman ensimmäisen meren neidon, joten hän tarttui tilaisuuteen ja lähti metsästämään sitä meren-neitoa.
Meressä Lähellä venettä oli Laguuni, kielletty sellainen jossa oli myrkky kaloja haita ja sen  sellaisia.
Billy kuitenkin  lähtee etsimään sieltä etsimäänsä merenneitoa kun näkee mustan laguunin vieressä molskahtavan.
Matkalla sinne, joku osuu hänen jalkaansa merenneitoko?
Ei vaan valtava vasara hai, joka on nälkäinen ja vaarallinen. Hai on juuri puraisemassa Billyä jalasta kunnes jokin pelasti hänet. Se oli meren neito ja juuri sellainen miksi Billy oli kuvitellut sen, eli kauniiksi tytöksi.
Pian veneestä lentää verkko Billyn ja meren neidon päälle.
George ja Sheena, sekä Georgen avustaja Alexandra nostivat meren-neidon ja Billyn veneeseen.
He irrottivat verkot heistä veivät Meren neidon isoon lasi altaaseen ja kysyvät Billyltä ettei hänelle käynyt mitään.
Pian he ehtivät tutustua meren neitoon ja saavat jonkin näköisen ystävyyden häneen.
Yöllä Billy herää kolinaan menee kannelle ja näkee neljän rodin miehen kantavan meren neitoa alukseen sekä Setänsä ja Siskonsa Sheenan makaavan Lattialla tajuttomina. Hän huutaa ja raivoaa ja yrittää töniä miehiä laidan yli mutta miehet eivät hievahdakkaan. sitten alexandra billyn sedän avustaja tulee kannelle jostain veneen takaa. Alexandra sanoo miehille, että nuo (George ja lapset) täytyy tappaa, Joten he heittivät ne Kala altaaseen ja pudotti mereen.Alexandra nousee veneeseen meren neito ja miehet mukanaan ja lähtee pois. Pian lapset ja George luulevat kuolevansa mutta Jotkin kauniit oliot tulevatkin auttamaan heitä merenneidot? ehkä?
Sitten he vapauttavat lapset ja georgen kala altaasta ja näyttävät tien minne suuntaan roistot menivät ja toivovat, että lapset ja George voisivat pelastaa heidän ystävänsä.

Arvostelu : mielestäni kirja oli tosi hyvä se tarjosi paljon jännitystä. t. Robin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti