keskiviikko 16. marraskuuta 2016

                                                  Seitsemän tassua ja Penny

                            Hulluttelevat pingviinit


Päähenkilö: Penny Moosburger on 14-vuotias tyttö, joka pitää eläimistä. Hän on avulias ja ystävällinen. Pennyn perheeseen kuuluu Margit(äiti), joka on eläintieteilijä, Matthias(isä), joka on taitava eläilääkäri, Kolumbus(isoveli) ja Romeo(pikkuveli), jolla on vilkas mielikuvitus ja joka keksii tuontuostakin mitä oudoimpia tempauksia.

Juoni: Pennyn isä, joka on eläilääkäri, saa hoidettavakseen 8-vuotiaan tytön kissan, jota koira on purrut jalkaan. Kissan jalka täytyy leikata, ja kissa selviytyy leikkauksesta hyvin. Pian kuitenkin selviää, että kissa on saanut vasta yhden pennun, ja pentu täytyy löytää, jotta se selviäisi hengissä. Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo.
   Samalla Penny tutustuu Rebeccaan, joka on kissan omistajan, Leonien isosisko. Penny liittyy Rebeccan tyttöbändiin, jonka tavoitteena on voittaa tyttöbändikisa. Penny on joskus soittanut kitaraa, mutta soittotaidot ovat unohtuneet melkein kokonaan. Rebecca kuitenkin ehdottaa Pennylle, että hän voisi olla bändin laulusolisti. Rebeccan mielestä Pennyllä on hyvä lauluääni, joten pennystä tulee bändin laulaja.
    Pennyä aletaan yhtäkkiä kiusata koulussa, eikä hän ymmärrä syytä. Häntä tönitään, haukutaan ja hänen koulukirjojaan sotketaan. Samaan aikaan Pennyn luokalle tulee uusi tyttö. Tyttö on ujo eikä puhu paljon. Pennyn luokkalaiset jatkavat kiusaamistaan, eikä hänellä näytä olevan enää yhtään ystäviä koulussa. Hän ei kuitenkaan puhu asiasta kotona, vaikka hänellä tekee muutaman kerran mieli. Hänen lohtunsa on kuitenkin Rebeccan perustama tyttöbändi, jossa on mukavia tyttöjä ja kaikki puhuvat avoimesti ongelmistaan. 
   Pennyn perhe on huolissaan myös Romeosta, Pennyn pikkuveljestä, koska tämä on alkanut käyttäytyä oudosti. Hän esimerkiksi pureskelee pöydänkulmia ja nuolee valonkatkaisijoita. Penny yrittää tuloksetta saada selville oudon käytöksen syytä. 
   Penny käy myös äitinsä kanssa eläintarhassa katsomassa uutta pingviiniaitausta. Pennyn äiti kehuu aitausta, sillä se on rakennettu hyvin, ja pingviinit selvästi viihtyvät siellä. Neljä pingviiniä on kuitekin alkanut käyttäytymään oudosti. Ne saavat äkillisiä kohtauksia, joissa ne vaappuvat horjuen, aivan kuin ne olisivat sekaisin. Kohtaukset oppuvat aina yhtä nopeasti kuin alkavatkin, ja sen jälkeen pingviinit ovat taas ihan tavallisia.Aitauksen tekijä, Theo pyytää Pennyä ulos, ja Penny suostuu. Theo haluaa selvästi kertoa jotain. Kun he menevät ulos jäätelöille, Theo meinaa monta kertaa avata suunsa kertoakseen jotain, mutta ei saa kerrottua. Lopulta Penny päättää suoraan kysyä, mitä tämä tahtoo kertoa, mutta sen jälkeen Theo pysyy vaiti. 
      Myöhemmin selviää, että neljä pingviiniä, ne jotka olivat käyttäytyneet oudosti, on varastettu. Penny yrittää tutkia tapausta, mutta turhaan. Kuka varastaisi pingviinejä?
   Penny saa selville Romeon oudon käytöksen syyn. Koko perhe ihmettelee Romeon eriskummallisia päähänpistoja.
   Tyttöbändi on kasassa, ja tytöt harjoittelevat kappaletta, jonka aikovat esittää kilpailussa. Kun kisapäivä koittaa, kaikkia jännittää. Penny on bändin laulaja. Mutta miten he pärjäisivät kisassa?
   Kaikki ongelmat kuitenkin ratkavat pian, ja Pennyn kiusaaminen loppuu.

Kirja oli mielestäni hyvä, koska se oli mielenkiintoinen ja siinä oli jännitystä. Annan sille arvosanaksi 9 1/2

Elisabet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti