torstai 24. marraskuuta 2016

           Nummelan ponitalli

                 Itketyssuon armoilla

 

 Kirjailija: Merja Jalo
Päähenkilö: Kirsti Lahti (Kikka) on ystävällinen ja pitää hevosista.
Sivuhenkilöitä: Repe, Timo, Samuli, Päkä, Essi, Kari, Kati, Siru,Ira ja Pena.

Juoni: Tallilaiset lähtevät ratsastusvaellukselle. Kikka pettyy pahan kerran, kun Repe ei tulekaan vaellukselle, koska lähtee perheensä kanssa lomalle Lissaboniin. Repe antaa kuitenkin Kikalle luvan ratsastaa omalla hevosellaan, Kafkalla. Kikkaa ei kuitenkaan Repen hevonen paljoa lohduta, koska hän haluaisi pojan itse mukaan. Vaellusreitti kulkee pahamaineisen Itketyssuon läheltä, ja kaikkia jännittää. Repen ja tämän pikkuveljen tilalle retkelle lähtevät Katin kinastelevat serkut, Timo ja Samuli. Timo on Samulin isoveli, ja kiusaa ja härnää pikkuveljeään jatkuvasti. Kikan mielestä Timo on ärsyttävä tyyppi, ylimielinen ja itsekäs. 
      Kun ponitallilaiset sitten lähtevät matkaan, Timo yrittää koko ajan esittää parempaa kuin onkaan. Kun Timo putoaa hevosen selästä veteen, Kikka ja muut saavat naurun aihetta. Timo suuttuu, kun Kikka pilkkaa häntä, ja päättää kostaa. Ikäviä asioita alkaa tapahtua, Kafka juoksee irrallaan, hevoset karkaavat laitumelta, vaikka Kikka sulkee portin huolellisesti. Kaikista onnettomuuksista syytetään Kikkaa, joka ei ymmärrä enää ollenkaan, miten kaikki voi olla mahdollista. Onkohan Timo kolttosten takana?
      Kun myrsky saavuttaa retkeläiset, Potku, jolla Timo ratsastaa, karkaa. Se juoksee suoraan Itketyssuota. kikka ei voi tehdä muuta kuin lähteä Kafkalla perään, ja vaarantaa oma henkensä toisen takia. Kun suolla Kafka karkaa ja juoksee suoraan vaaraa kohti, Kikka on epätoivoinen. Etenkin, kun kyseessä on toisen hevonen. Kikka ehtii kuitenkin juuri ajoissa pelastamaan tilanteen, ja Potku, Kafka ja Timo löytyvät. Kun Kikka ja Timo joutuvat yöpymään metsästysmajassa eväinään vaivainen keksipaketti, he joutuvat sietämään toisiaan. 
      Vietetyn yön jälkeen Kikka ja Timo lähtevät etsimään muita, mutta läöytävätkö he muita, ja pystyykö Kikka pelastamaan vielä Penan vihaisten sonnien keskeltä?

Kirja oli mielestäni hyvä, koska siinä oli sopivasti jännitystä, ja sitä oli mielenkiintoista lukea. Annan kirjalle arvosanaksi 10-
Elisabet 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti