keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Kirja-arvostelu

Kirjan nimi: Jesse Kaverikoira
Kirjailijat: Merja Jalo ja Marvi Jalo

Päähenkilöt:
Jesse koira, jonka omistaja on Jenna.
Jennan paras kaveri Hannele ja Hanneleen hoitokoira Cici-Charlottaa, josta on tullut vuoden mittaa kuin oma koira Hanneleelle. Cici-Charlottan oikea omistaja on Regina kuka ei kerkeä hoitamaan aina koiraansa töiden takia, joten Hannele hoivaa hänen koiraa yleensä.
Irmeli Honka kuka on vanhainkodin johtaja ja auttaa Jennaa sekä Hannelea, kun he haluavat piristää vanhainkodin asukkaita viemällä Jessen ja Cici-Charlottan vanhusten luo silitettäväksi ja leikitettäväksi.

Juoni: Irma eli Jennan äidin entinen työkaveri käy kyläilemässä Jennan luona samalla kun Hannele on Jennan kanssa. Tytöt kuulevat sattumoisin mistä Irma ja Jennan äiti keskustelivat lähellä sijaitsevasta vanhainkodista nimeltään Ilopisara. Siellä kuulemma asustavat vanhukset ovat päivät pitkät vain omissa vuoteissaan tylsistyneinä, ja he kuulemma kaipaisivat jotain viihdykettä. Jenna ja Hannele keksivät, että he veisivät heidän koiransa vanhainkotiin piristämään asukkaita, mutta siihen tarvitsee kaverikoira koulutuksen. Jennalla ja Hanneleella ei ole tarpeeksi ikää jotta he pääsisivät koulutus kurssille. Onneksi Irma on vanhainkodin johtaja, ja hän antaa tyttöjen luvan käyttää koiriansa vanhainkodissa. Kun tytöt käyttivät koiriaansa vanhainkodissa asukkaat piristyivät. Tytöt päättivät alkaa käyttämään Jesseä ja Ciciä vanhainkodissa kerran viikossa,
sillä Jesse ja Cici ovat loistavia kaverikoiria.

Tyttöjä haluttiin haastatella sekä kuvata Turun Sanomiin. Tytöt suostuivat haastatteluun vaikka he jännittävät kuvauksia hirveästi, mutta syntyykin ongelma nimittäin Hanneleen koira Cici oli vahingossa ajeltu kaljuksi, kun yksi vanhainkodin asukkaista oli ennen parturi ja hän oli päättänyt leikata koiran turkin. Mitä käy, kun Regina eli Cicin oikea omistaja saa kuulla tästä? Sillä Cicin piti mennä myöskin TV lähetyksen kuvauksiin erääseen kokkiohjelmaan. Cicin turkki näyttää kaaokselta ja koira on ihan kalju!
Suuttuuko Regina, kun hän kuulee tästä? Ja Saako Hannele potkut? Hannele miettii kuumeisesti, että kannattaako hänen kertoa asiasta ollenkaan.

Antaisin kirjalle arvosanaksi 9 sillä siinä on sopivasti jännitystä.

T:Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti