lauantai 31. lokakuuta 2015

Kirjaesitely

Kirjan nimi: Prätkäjengin kosto
Kirjailia: Laura Trenter

Päähenkilöt: Julian, Jim ja Michael. Julian on utelias moottoripyöriin kiinnostunut poika. Jim on Julianin mielestä mukava mies, hän on kuulunut prätkä jengiin hän myös pitää Julianista. Michael on Julianin paras kaveri jolle Julian pystyy puhua mitä haluaa.

Sivuhenkilöt: Cilla, Shitheads-Jocke, Julianin vanhemmat ja luokka kaverit.

Juoni: Julian loukkaantuu potku lautaillessa rampeilla ja joutuu käymään sairaalassa onneksi ei ole murtumia. Seuravana päivänä Julian käy Amandan kanssa katsomassa Jimin vanhalla kerostaloasunnolla. Oven edessä on rotta jonka pää on puoliksi leikattu irti. Julian yrittää soittaa Jimille, mutta hän ei vastaa. Julian kertoo asiasta vanhemmilleen, mutta he vaan sanovat, että kissa on tuonut rotan. Vähän ajan päästä Julian käy taas siellä kerrostalolla ja siellä on taas rotta jolla on osittain pää irti ja rotta on isompi kuin edellis kerralla. Hän kertoo taas vanhemmilleen asiasta. Vanhemmat ja muutkaan ei usko häntä. Ainostoaan Michael uskoo asian. Niin hän lähtee yksin Jimin luokse Göteborgiin. Göteborgissa Julianinlta yritetään varastaa rahat ja kännykkä, mutta Jim kerkee juri paikallee ja Julian saa tavarat takaisin. Julian jää Jimin luokse yöksi. Seuravana päivänä Jim vie juliannit juna-asemalle. Kun Julian on päässyt kyydistä niin Jimi ajaa kolarin. Julian menee sokkiin ja joutuu käymään lasten-nuortenpsykiatriselle osastolle. Julianin vanhemmat tulevat hakemaan Julianin kotiin.

Itsearviointi: Tykäsin kirjasta, koska se oli jännittävä. Sitä oli myös mukava lukea, koska Julian oli saman ikäinen kuin minä.

T:Touko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti