tiistai 27. lokakuuta 2015

Kirja-arvostelu

Kirjan nimi: Jesse Seurapiirikoira
Kirjailijat: Merja ja Kävi Jalo

Päähenkilöt: Jenna:  Omistaa Kultaisennoutajan nimeltään Jesse. Jenna rakastaa koiria ja käykin hoitamassa parhaan ystävänsä Hannelen kanssa esimerkiksi kuuluisan TV-kokin maltankoiraa. Jenna perheeseen kuluu äiti ja pikkuveli. Hannele: Ystävänsä tapaan myös hyvin eläinrakas Hannele hoitaa ja ulkoiluttaa kaupungin koiria. Hannelella ei ole omia lemmikkejä, mutta toimii vakituisena koiran hoitajana Turun kuuluisalle TV-kokille. Hannelen perheeseen kuuluu äiti, isä isoveli ja -sisko. Jesse: Jennan koira, jonka Jenna pelasti hukkumiselta Aurajoen rannasta. Jesse on todella tärkeä Jennalle ja onkin yksi tytön parhaista ystävistä, jolle Jenna kertoo murheensa.

Juoni:
Kaupungin koirakodin katto on romahtanut lumen painosta. Koirakodilla menee rahallisesti huonosti ja hoitolan omat rahat eivät riitä katon korjaukseen. Niinpä eläinrakas Munkkirinteen Elsa ryhtyy toimeen rakkaitten eläinten pelastamiseksi. Elsa pistää pystyy suuren, kaksipäiväisen seurapiiri tapahtuman, jonka avulla hän aikoo kerätä remonttirahat kasaan. Matkan varrella tapahtuu kaikkea jännittävää, esimerkiksi murtovaras murtautuu Munkkirinteiden asuntoon. Seurapiiri tapahtuman ensimmäisenä päivänä luvassa on luistelua ja hyskyajoja. Toisena päivänä vuorossa on ensin arvotavaroiden huutokauppa. Siellä tavarat tekevät kauppaa hyvin. Koko tapahtuman huipentuma on lemmikki huutokauppa, jossa täysin tuntemattomat voivat huutaa itselleen lemmikin yhdeksi päiväksi. Huutokaupassa on mukana kultakala ja useampia koiria laidasta laitaan.

Pidin itse kirjasta, koska siinä oli paljon mielenkiintoisia tapahtumia ja jännittäviä kohtia. Parasta kirjassa oli lemmikki huutokauppa, koska siinä oli kiva jännittää kuka huutaa ja millä summalla. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka tykkäävät eläimistä ja haluavat "sopivasti" jännitystä.
T: Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti