keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Kirjaesittely

Kirja: Viisikko ja Kuiskausten saarella
Kirjailia: Enid Blyton

Päähenkilöt: Leo, Dick, Pauli, Anne ja Paulin koira Tim. He seikkailevat paljon. Leo on vanhin ja siksi vastuuta ottava. Anne hoittaa seikkailuissa ruuan laiton ja hän on vähän arempi kuin muut. Pauli eli oikealta nimeltä Paula hän haluaisi ola poika siksi häntä sanotaan Pauliksi. Dick tekee voimalisia töitä. Tim suojaa lapsia pahan paikan tullen.

Sivuhenkilöt: Fanny-täti, Wilfirid ja golfkentän hoitaja. Fanny-täti omistaa mökin jossa viisikko lomailevat. Wilfiridillä on ihmeellinen taito kutsua eläimiä. Golfkentän hoitaja kertoi viisikolle Kuiskausten saaresta.

Juoni: Fanny-täti pyysi viisikon mökilleen wilfiridin seurakseen, koska hän ei pystynyt olemaan kotonaan. Aluksi wilfirid suhtautui viisikon tylysti. Mökiltä näki sataman lähellä olevaan Saaren. Leoa alkoi kiinnosta, mitä saaressa on. Hän kysyi tietääkö Wilfid saaresta, hän tiesi mutta golfkentän hoitaja tiesi enemmän. Lapset meni uimaan ja uimassa keksivät, että voisivat vuokrata veneen. He ajattelivat vain soudella, muttaa he ajautuivat laskuveden vuoksi Kuiskausten saaren. Lapset luulivat, että saari on asumaton, mutta saaressa olevassa linnassa olikin vartijat. Tutustuessaan saareen, he kiinnittivät veneen huolimattomasti ja heiltä karkasi vene. Lapset löysi saaresta paljon patsaita jotka oli pakattu laatikoihin., he arvelivat niiden olevan varastettua tavaras. Saaressa oli aarrekammio. Lasten onneksiWilfirid oli lähtenyt etsimään heitä ja tuli saareen pari ruoka purkkia mukanaan. Lapset tutkivat saarta ja siitä seurasi monenlaisia ongelmia ja vaaratilanteita. Vaaratilanteesta ja seikkailusta selvittyään, lapset soutivat pois saaresta ja menivät mökkin nukkumaan.

Arviointi: Tykäsin kirjasta koska se oli jännittävä. Suosittelen kirjaa kaikille jotka tykkäävät toden tuntuisista kirjoista ja jännityksestä. Kirja sopii sekä tytöille että pojille.
T:Touko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti