maanantai 26. toukokuuta 2014

Kirja-arvostelu

Kirjan nimi: Reetta ja linnan vangit
Kirjailija: Kirsti Ellilä

Kirjan alkua:

Reetta katseli ulos linja-auton ikkunasta. Oli heinäkuu ja näytti silti ihan syksyltä. Ikkunaan läiskähteli raskaita sadepisaroita, mutta Reettaa se ei harmittanut, sillä ihan pian hän tapaisi oikean sirkusprinsessan, Editin. Lauri ja Liina eivät olleet yhtä innostuneita sirkusprinsessoista.
-Olisin mielummin lähtenyt äidin ja isän mukaan Tallinaan, Lauri mumisi.
-Älä ole tyhmä, Liina sanoi. -Me vain olisimme vain pilanneet heidän hääyönsä. Hehän ovat menossa naimisiin, jos muistat!
-Mutta mummi sanoi, että tässä vaiheessa on turha enää mennä naimisiin kun vahinko on jo tapahtunut, vieläpä kolmesti, Lauri totesi.- Mummin nuoruudessa odotettiin kuulemma kärsivällisesti papin aamenta ennen kuin alettiin tehdä lapsia.
-Me kävimme keväällä kirkossa, siellä pappi sanoi aamen, mutta kukaan ei alkanut tehdä lapsia, Reetta huomautti.
Lauri ja Liina nauroivat sillä erityisellä tavalla, josta Reetta ei pitänyt. Kaksoset olivat häntä puolitoista vuotta vanhempia. Ensi syksynä he alottaisivat jo viidennellä luokalla, ja niinpä he luulivat tietävänsä kaikki asiat paremmin kuin Reetta, joka menisi vasta kolmannelle luokalle.


Arvostelu:
Kirja oli liian lapsellinen, ja kirjan juoni oli outo. Ehkä nuoremmille kirja voisi olla parempi. Itse en pitänyt tästä kirjasta juuri lainkaan

t.Aino


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti