keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kirja-arvostelu

Kirjan nimi: Numero 7, Mika Niemi.
Kirjailia: Mitri Pakkanen.
Sivuja: 151

Kirja-alkaa: Saunan ikkunasta näkyy kolme juhannuskokkoa. Yksi on vastapäisen saaren kalliorannalla, kaksi muuta kauempana mantereella. Oranssit liekit nostattavat tyynessä iltayössä kolme savupatsasta kohti vaaleaa taivasta. Lähimmän kokon ympärillä on kymmeniä ihmisiä. Sieltä kuuluu vaimeaa musiikkia.
 Heitän lisää vettä kiukaalle. Käyn makaamaan selälleni lauteelle. Imelän kuuma vesihöyry laskeutuu kasvoilleni, vatsalleni, jaloilleni... Pidätän hengitystäni, kunnes pistävin löyly on poissa.
 Nostan jalkani kattoon. Katson oikean polveni leikkausarpia. Ne eivät ole muuttuneet vielä vaaleiksi ja huomaamattomiksi, vaikka leikkauksesta on aikaa jo yli vuosi. 

Jännitän reisiäni. Ne ovat selvästi kasvaneet viime kesästä, mutta niinhän on tarkoituskin. Heinäkuussa on lähtö Italiaan ammattilaiseksi, ja voimaa olisi saatava edelleen lisää. Päästän reiteni rennoksi, ja jännitän uudelleen. Päästän rennoksi, jännitän... Hiki valuu noroina jalkoja pitkin nivusiin. Puristan varpaitani tiukasti polttavaa kattoa vasten. Nautin saunan kuumuudesta, hikoilusta, ulkomaailman kaukaisuudesta.

Kirja oli mielesäni kiinnostava, jännittävä ja hyvää luettavaa.
Suosittelen kirjaa henkilöille ketkä pitävät jalkapallosta
 T:saska j

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti