sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Täsyillä, Mika!


Kirjan nimi: Täysillä, Mika!

Kirjailia: Mitri Pakkanen

Päähenkilöt: Mika Niemi Mika niemi on noussut huipulle. 21-vuotiaanjalkapalloilijan tuhkimotarina jatkuu Milanissa, itlialaisessa tähtijoukkueessa,joka tavoittelee maansa mestaruuden lisäksi menestystä myös Euroopassa. (päähenkilöitä oli vain yksi, koska kirja kertoi ammattilaisjalkapalloilijasta.)

Kirja alkaa: Stadikan tornin valkoisuus häikäisee heinäkuun syvänsinistä taivasta vasten. Torni on valkoisempi kuin sairaalan seinä tai Real Madridin peliasu. Se on kuin lumilinnan torni, joka ei erotu väriltään puhtaimmastakaan hangesta.
Kuljen urheilumuseon ohi, kunnes pysähdyn. Vilkaisen nopeasti vasemmalle, Bollikselle ja Urheilukadukadun taloihin. Tunnen jonkin raskaan taakan liikuttavan minua. 
Muistini palaa kolme vuotta taaksepäin. Juuri tästä kävelimme Stellan kanssa ensitrefeillämme. Kesä tuoksui. Minua huimasi Stellan kauneus ja illan ihanuus. Kaikki tuntui oikealta ja itsestään selvältä.
     HJK:n matsit UEFA-cupissa muuttivat kuitenkin kaiken. Lähdin Milaniin ammattilaiseksi,eikä suhteemme noin vain pystynyt hyväksymään kuin tyhjästä välillemme ilmestyneitä kilometrejä.
     Väistämätön tapahtui, halusimmepa tai emme. Sovimme toistaiseksi erosta, mutta päätimme myös katsoa joskus uudelleen.
     Ehkä silloin, kun osaamme antaa suhteellemme tarpeeksi arvoa, eikä kokeilunhalu enää pakota mieltämme.  

Kirja oli mielestäni ihan hyvä, mutta kirjan alku oli huono. Suosittelen kirjaa henkilöille ketkä pitävät jalkapallosta.

T: Saska. J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti