lauantai 15. maaliskuuta 2014

Pukki laivalla

Kirjailijat: Tuomas ja Antti Kyrö
Sivuja: 118
Kirjan päähenkilöt: Joulupukki, Petteri-poro, Helmi Kössilä (maailman lämpöisin mummo), Manu Kössilä (suomen viisain ja neuvokkain poika) ja pukin kolme tonttua.

Kirja alkaa: Jarrut vinkuivat, tontut hihkuivat ja minä pidin silmiäni kiinni! (Tässä kirjassa pukki on itse kertoja) Meillä oli aivan hirvittävä kiire satamaan. Kuskitonttu Marilyn ajoi niin lujaa kuin lahjapakettiautolla pääsee eli haipakkaa. Hän painoi ensimmäisen kaasupolkimen pohjaan ja sitten vielä seuraavaa poljinta puoleenväliin. -Tuolla! huusi korjaajatonttu Irvini. -Savupiippu näkyy.
-Melkoinen mörssäri! minä sanoin, kun näin kerrostalon korkuisen ja keskisuuren tunturin kokoisen laivan. Se oli M/S Prinssinakki, jolla me tekisimme erityisen loistavan syysristeilyn!

Kirjan päätapahtuma: Helmi Kössilä ja Petteri katoavat laivalta. Pukki ja muut etsivät heitä kuumeisesti. Päivässä 400-kiloinen pukki laihtuu sata kiloa, koska hän juoksee ja jopa tanssii löytääkseen Petterin ja Helmin.

Takakannesta pikku pätkä: Pukki haluaa palkita tontut ja Petteri-poron laivaristeilyllä. Näin hän sanoo, mutta oikeasti Pukkia kiehtoo vain seisova pöytä.

Arvostelu: Kirja oli tosi hauska ja siinä oli todella hienoja kuvia. Suosittelen kirjaa jos pidät huumorikirjoista! :)

T. Arttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti