sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kirjaesitelmä Taikavaras

Kirjan nimi: Taikavaras Löytynyt osa 3
Kirjailija: Sarah Prineas
Kuvittaja: Antonio Javier Caparo
Suomentaja: Kaisa Kattelus
Painopaikka ja -vuosi: ScandBook AB,Falun, Ruotsi suomenkielinen versio
Sivuja: 320
Tyyli: Fantasia

Päähenkilö: Connwaer (Mustalintu). Takkuinen musta tukka, kirkkaansiniset silmät ja käytännöllinen ja rehellinen. Entinen varas ja katupoika.

Juoni on, että Connwaer koittaa löytää velhokiveä ja tekee etsimisloitsun, josta seuraa suuria ongelmia. Velhokiven etsimisen takia Connwaer ajautuu Lohikäärmevuorelle. Kotiin palattuaan hän joutuu keskelle kahden taikuuden taistelua. Connwaer saa rauhan tuotua ja kaupungissa on nyt kaksitaikuutta.

Katkelma kirjasta
Sitten jokin nipisti minua. Käänsin hitaasti päätäni. Siinä leijui Pip ja näytti hampaitaan. Minulla oli kädessä purema, kuin veripisaroita valkoisella hangell.
       Samalla hetkellä Ehtoisan taikuuden lämpö virtasi minuun ja työnsi pois Arhionvarin raskaan pelon. Luissani jyrisi loitsusanoja, joiden ääni oli niin kova, etten kuullut niitä korvilla. Kylmän kiven ympärille virtasi lämpöä. Taikuudet kamppailivat keskenään kuin lohikäärmeet näykkien toisiaan ja kaarrellen toistensa ympärillä, ja samalla kaupunkiin kieppui pyörremyrskyjä. Illankajossa leimusi tulipaloja, jotka lennättivät taivaalle mustia savujaan, Aamunkoissa sortui taloja, ja joki kohisi ja velloi ja tempoi laitureita mukaansa.

Ari-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti