torstai 15. syyskuuta 2016

Kirja-arvostelu

Kirjan nimi: Penny Mikä mieletön perhe
Kirjailija: Thomas Brezina

Penny on eläinrakas tyttö, hän tekee kaikkensa pelastaakseen eläimiä. Hänen isänsä on eläinlääkäri.
Pennyllä on kaksi uskollista koiraa Berninpaimenkoira Robin ja Lhasa apso -rotuinen Milli.

Päähenkilöt: Penny Moosburger, Matthias, Moosburger (isä) Elvis, Romeo Moosburger, Ivan, Kolumbus Moosburger



Juoni: Mielenosoituksia, uhkauksia, suoranaista eläinrääkkäystä... Lähistön koirat ovat vaarassa, ja Penny yrittää taas tietenkin parhaansa mukaan pelastaa niitä, sekä tietenkin saada selville erittäin julman kiusaajan henkilöllisyyden. Häntä pelottaa. Hänen puhelimeensa tulee paljon erittäin järkyttäviä tekstiviestejä, ja eräs menneisyyden hahmo näyttäytyy. Samaan aikaan koko Pennyn perhe tuntuu seonneen. Minkälaisen kuvan englantilainen vaihto-oppilas Julia tulee saamaan?
Eteisessä Pennyä odotettiin kärsimättömästi. Siellä oli muitakin kuin Elvis, nimittäin Pennyn molemmat koirat, jotka katsoivat emäntäänsä ja heiluttivat häntäänsä. Berninpaimenkoira Robinillä oli jälleen kerran vakava, kiinnostunut ilme silmissään. Lhasa apso -rotuinen Milli oli aivan erilainen. Se katseli Pennyä veikeästi mustilla nappisilmillään, jotka hädin tuskin näkyivät pitkien otsahaituvien alta. Millin naamalla näytti olevan alituinen virne, ihan kuin se olisi vain odottanut pääsevänsä pahantekoon. Koirat olivat jo odottaneet Pennyä jonkin aikaa.
Hän ei ollut ostanut Milliä ja Robiniä eikä myöskään saanut niitä lahjaksi. Hän oli pelastanut ne.
Robinin oli ollut määrä esiintyä eräässä elokuvassa, mutta kun sitä oli alettu valmentamaan osaansa, sen kouluttaja oli loukkaantunut pahasti onnettomuudessa ja koko filmiprojekti oli ollut uhattuna. Elokuvan tuottaja oli alkanut järjestää tahallaan toisen onnettomuuden, jossa Robin saisi surmansa, sillä hän oli ahneuksissaan havitellut huomattavia vakuutuskorvauksia.
Penny oli juuri kääntymässä sepänpajan liittymätielle, kun hän sai taas tekstiviestin. Kännykkä pysyi vain vaivoin hänen tärisevissä käsissään, kun hän haki viestiä esiin. Veri kohisi hänen korvissaan, ja hänen vatsassaan myllersi.
Tekstiviestissä sanottiin näin:
Lörpöttelyllä on vaaralliset seuraukset, etenkin eläimille!
 Mitä tämä oikein tarkoitti? Eikö Penny saanut kertoa kenellekkään, kuinka ja mistä hän oli löytänyt yorkien?
Seuraavana päivänä Penny säikähti joka kera kuullessaan kännykkänsä piippaavan. Hän pelästyi kuitenkin aina turhaa. Siitä oudosta numerosta ei tullut enään viestejä. Kaikki uudet tekstiviestit tulivat hänen luokkansa tytöiltä tai Elvikseltä.

Annan kirjan arvosanaksi 9
Siinä oli sopivasti jännitystä ja seikkailuja

T:Maria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti