torstai 15. syyskuuta 2016

                                   Kirja-arvostelu


Kirjan nimi: Asleighin unelma

Kirjailija: Joanna Campbell

Päähenkilö: Asleigh on avulias ja ystävällinen ja asuu perheensä kanssa hevossiittola- ja laukkatila Townsend Acresissa. Hän omistaa puoliksi hevosen nimeltä Wonder.

Sivuhenkilöt: Rouva Griffen (äiti), herra Griffen (isä), Bill Parks, Samantha, Rory (pikkuveli), Mike, Linda, Caroline (isosisko), Charlie, Hank, Ian McLean (Samanthan isä), Jilly, Ken Maddock ja Brad Townsed.

Juoni: Ashleighin puoliksi omistama hevonen Wonder saa varsan. Wonder on voittanut paljon laukkakisoja ja Asleigh toivoo varsastakin hyvää laukkahevosta. Varsaa voi kuitenkin alkaa kouluttaa vasta parin vuoden päästä. Hevostilalle on tulossa uusi kouluttaja ja Ashleigh on menossa hevostila Smithin konkurssihuutokauppaan etsimään itselleen toista ratsua. Ashleigh ostaa tammavarsan nimeltä Fleet Goddes. Uuden kouluttajan tytär Samantha pitää Fleet Goddesista ja pääsee sen hoitajaksi. Ashleigh alkaa kouluttaa Fleet Goddesia mutta alku ei oikein suju hyvin, kun Fleet Goddes pelästyy toisia hevosia ja juoksee pois harjoituskentältä. Ashleigh on saanut tilan omistajalta herra Townsendilta luvan pitää Fleet Goddesia yhdessä tallin karsinassa, mutta omistajan poika Brad Townsend tuuraa isäänsä hetken ja saa aikaan mellakan. Samanthan isä ei anna Samanthan ratsastaa koska Samanthan äiti kuoli ratsastusonnettomuudessa ja hän pelkää uutta tapaturmaa. Samantha on alakuloinen koska ei voi auttaa Ashleighia Fleet Goddesin koulutuksessa koska ei saa ratsastaa. Kun Samanthan isä lähtee matkalle, Samntha päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja valehtelee Ashleighille että hän on saanut isältään luvan ratsastaa. Niinpä Samantha auttaa Ashleighia koulutuksessa kunnes hänen isänsä tulee ja raivostuu nähdessään ettei Samantha ole tutellut häntä. Onneksi Samantha saa pian luvan ratsastaa turvallisella Dominatorilla ja kaikki järjestyy. Asheigh kuitenkin loukkaantuu laukkakilpailussa ja Fleet Goddesin tärkeä kilpailu lähestyy. Onneksi Ashleighin ystävä lupaa ratsastaa Fleet Goddesilla kilpailussa ja harjoitella sen kanssa. 

Ashleighin vanhemmat ovat päättäneet että he muuttavat ja perustavat oman hevostilan. Ashleighin mielestä ajatus on huono. Miten Fleet Goddesille, Samanthalle joka juuri oli kotiutunut Townsend Acresiin, Wonderille Ja Wonder´s Pridelle (Wonderin varsalle) käy, kun Ashleigh perheineen muuttaa toiselle puolelle kaupunkia ja pitkän välimatkan päähän? kaikki kuitenkin järjestyy eikä ajatus muutosta enää tunnukkaan kamalalta.


Pidin kirjasta koska siinä oli vähän jännitystä ja se oli kiinostava. Suosittelen kirjaa niille, jotka pitävät kirjoista joissa on vähän jännitystä ja niille jotka pitävät hevosista. Antaisin kirjalle arvosanaksi 10-.

T. Elisabet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti