torstai 28. elokuuta 2014

Siirto edessä

Kirjailija: Gunnar Nordström
Päähenkilöt: Adam Wallgren + koko Seattle Wondersin jääkiekkojoukkue

Seatlle Wonders on NHL:n puolustava mestari. Viime aikoina ottelut ovat kuitenkin sujuneet huonosti. Neljä peräkkäistä taappiota herättävät ilmaan huhun, Seattle Wonders haluaa tehdä pelaajakauppaa. Lopuksi Wonders saa katkaistua tappioputkensa.

"Adam näki, että Mike oli keskialueella vastustajan puolustajien takana ja lähetti kovan pystysyötön kohti vastustajan siniviivaa. Wondersin kapteeni (Mike) nappasi kiekon haltuunsa aivan siniviivan alla, liukui muutaman metrin ja otti sitten pari terävää potkua kohti maalia. Samalla hetkellä kun Mike nosti mailan laukoakseen kiekon, hänet koukattiin takaapäin jäähän. Erotuomari nosti kätensä ristiin pään päälle. Rangaistuslaukaus. Adam ja kaikki muutkin tajusivat välittömästi yhden asian. Mike O'Connor ei ollut maailmankuulu rangaistuslaukausspesialisti. Mutta koska hänet kaadettiin, hänen piti ampua myös rangaistuslaukaus. Kesti pari minuuttia, kun erotuomari kävi tapauksen läpi toimitsijoiden kanssa ja että Vancouver oli saanut kaikki pelaajansa pois jäältä. Sitten erotuomari kohotti kätensä ja vihelsi pilliinsä. Mike otti vauhtia, oli tähtäävinään oikeaan yläkulmaan, odotti hetken ja ampui kiekon sitten Vancouverin maalivahdin jalkojen välistä sisään. Samalla hetkellä, kun Mike kääntyi kohti keskialuetta, hän näki kuinka kiekko kaatui lappeelleen Luongon selän takana. Monet Wondersin pelaajista ryntäsivät jäälle. Peli oli 2-1 ja ottelua oli jäljellä muutama minuutti."

Kirja oli Kiekkotähti-sarjan 16 osa. Olen pitänyt kaikista kirjoista, niissä on hauskoja tapahtumia. Plussaa myös siitä ettei ole kuvia (voi itse kuvitella tapahtumat mielessään). Myös selostus on todentuntuista ja kirja sieppaa lukijan mukaansa.