torstai 24. huhtikuuta 2014

Kirjan nimi: Nella, Pietari ja kulmakunnan kauhu
Kirjailija: Marika Uskali
Päähenkilöt: Pietari Mikkola 10 vuotta, (sankariainesta) Nella Haikara, 10 vuotta (aika nokkava) ja Leevi Suominen, 10 vuotta (kulmakunnan kauhu) -ei kandee joutua sen tielle
Kirja alkaa: Pietari ei pelännyt vampyyreja, ei tappajaviruksia eikä eläviä kuolleita. Äidillä oli tapana katoa telkkarin murhajuttuja sormiensa lomasta ja sitten maata jäykkänä sängyssään uskaltamatta nukahtaa, mutta Pietarilla eivät lavastetut murhat tuntuneet missään. Maailmassa oli nimittäin oikeitakin hirviöitä, sellaisia kuin naapuritalon Leevi. Pietarin kotitalo oli nimeltään Koivula. Se oli keltatiilinen kerrostalo, jossa asui kolmekymmentäkaksi lasta. Pietari oli laskenut kaikki mustakantiseen vihkoonsa, johon hän teki muistiinpanoja mielenkiintoisista asioista. Kuten ohiajavien autojen rekisterinumeroista, naapureiden liikkeistä ja kaikesta epäilyttävästä, mitä Koivulassa tapahtui. Eihän sitä koskaan voinut tietää, mikä pikkuasia johdattaisi rikoksen jäljille. Kun poliisit kysyisivät, oliko joku nähnyt sinisen Fordin, jonka toinen vilkku oli rikkoutunut, ajelevan Pellonperän lähiössä kello 22 lauantaiyönä, Pietari kaivaisi rauhallisesti muistivihkonsa esiin ja tarkistaisi: Kyllä, sininen Ford, kyydissä kaksi siivottoman näköistä mieshenkilöä (toisella tatuointi käsivarressa), ajanut Koivulan parkkipaikalle kello 22.04 lauantaina, lähtenyt kello 22.20. Auton rekisterinumero IRO230. Poliisit hämmästelivät orastavan etsivän kykyjä. Harva kymmenvuotias oli noin teräväpäinen! (Kymmenen ja puoli, Pietari korjaisi.) Leevin talo oli melkein samanlainen kuin Pietarin.
Takakannesta: Alakerran Nellan parveke on sotkettu spray-maaleilla. Kuka sen on tehnyt ja miksi? Kymmenvuotiaan Pietarin mielikuvitus lentää, ja hän pyytää samanikäisen Nellan apuun. Pian he jo virittävät ansaa epäilylle. Ansaan on tarkoituksena saada naapurintalon Leevi. Kulmakunnan kauhuna pidetty kiusaaja Leevi on usein yksinäinen, muttei ehkä sittenkään rikollinen. Käy ilmi, että Leevillä on ADHD. Mitä se oikein tarkoittaa, ja voiko Leeviin luottaa?
Kolmikko etenee päättäväisesti syyllisen jäljillä. Etsivän homma on hurjan jännittävää, ja yhdessä ja yhdessä myös hauskaa. Niinpä erään kyttäyskeikan aikana syntyy agenttikokoonpano Pyjamaporukka. VAPISKAA ROISTOT!
Sivuja: 181
Kirjan arvostelu: Kirja oli mielestäni hyvä ja lukemisen arvoinen!!! :) Kannattaa lukea.



T: Rosaliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti