keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Kirjan nimi: Penny Viidakon lait
Kirjailia: Thomas Brezina

Pennyn päivä alkaa kun menee ystävänsä Melanien kanssa ottamaan hammaskorut. Penny tapaa hammaslääkärissä miehen nimeltään Steve. Hän tuntee Pennyn, sillä hän tietää Pennyn isän, joka on eläinlääkäri. Steve kertoo Salzburgin safaarimaailmasta. Se on luonnonpuisto, joka ei sijaitse kovin kaukana kaupungista.
Jos jokin eläin lakkaa tuottamasta rahaa, se tapetaan. Jopa eläinlääkärit ovat siinä mukana.
Ajatukset risteilivät villisi Pennyn päässä. Hän oli ennenkin kuullut lasten eläintarhoista, jonne otettiin vain pieniä ja suloisia eläimiä. Kasvettuaan liian suuriksi ne päätyvät teurastamolle.
Kun Penny yrittää selvittää luonnonpuiston eläinrääkkäystä ja tarvitsisi asian kanssa apua, kukaan Pennyn ystävistä ei välitä, edes Melanie, joka oli Pennyn paras ystävä.
Mutta Ivan Pennyn perheen taloudenhoitaja lupasi viedä Pennyn luonnonpuistoon.
Penny yritti etsiä eläinpuistosta merkkejä eläinrääkkäyksestä, eläinten huonosta hoidosta, pilaantuneesta ruoasta tai paikoista, joissa jokin eläin olisi vaarassa loukkaantua.
Penny selvitti safaarimaailman johtajan ja tutustui miehen tyttäreen Nelliin. Miehen nimi oli Ali.
Penny huomasi, että tytöllä oli huolia, toinen leijonista oli kuollut Bernhard niminen leijona. Nell pelkää toisen leijonan Leonan puolesta.
Bernhard oli Nellille tärkeä. Nellin perheellä oli myös muita huolia, ei ollut varmaa oliko Nellin isä eläinrääkkääjä vaiko ei. Hän oli ilmoittanut poliisit Ivanin ja Pennyn perään, sillä he olivat kuulemma käyttäytyneet kummallisesti.
Nell ei saanut edes käydä koulua.
Eläintarhassa ei ole käynyt viimeaikoina paljon asiakkaista ja Ali on irtisanonut monta työntekijää, sillä hänellä ei ollut varaa maksaa heille.
Lopuksi Penny tapaa vielä hänen vanhan ystävänsä.

T:Maria
Kirja oli hyvä, siinä oli tarpeeksi jännitystä. Annan arvosanaksi 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti