keskiviikko 14. joulukuuta 2016


Kirjailia: Sinikka Nopola & Tiina Nopola

Kuvitus: Sami Toivonen & Aino Havukainen

Päähenkilöt: Risto Räppääja, Nelli Perhonen, Rauha-Täti & herra Lindberg.

Risto on 10-vuotias poika kellä on oranssit hiukset. Risto on aika utelias mutta kun paha paikka iskee hänestä muuttuu yhtä äkkiä aika ujo.

Nelli on 11-vuotias tyttö kellä vaaleat hiukset jotka on todella kiukurat. Neilli on vähän rohkeampi kuin Risto ja suunilleen yhtä ujo.

Rauha-Täti on Riston "ainoa huoltaja" joka on palavasti rakastunut alakerran herra lindbergiin.

herra Lindberg on Nellin naapuri. Herra Lindberg on pitkä hoikka viiksikäs mies.


Riston taloon on muuttanut TV-Perhosten perhe johon kuuluu äiti Perhonen, isä Perhonen ja Nelli Perhonen. Rauha Räppääjä keksii, että uusi perhe pitää toivottaa tervetulleeksi taloon mustikkapiirakalla, jonka Risto vie korissa Nellille. Koriin on unohtunut kohtalokas, lähettämätön kirje, Rauhan rakkaudentunnustus alakerran herra Lindbergille. Koska allekirjoituksena on ”Ikätoverisi yläkerrasta”, Nelli luulee, että kirje on tullut Ristolta. 

Ärsyyntynyt Nelli pitää Ristoa omituisena ”kuumahuulena”, toisinaan Risto pitää Nelliä pelottavan suorasukaisena ”nuudelipäänä”. Väärinkäsitysten ansiosta Risto muuttuu Nellin silmissä yhä kummallisemmaksi. Ja Riston pitää alkaa esittää Hektor Ojaa A-rapusta. Mutta sitten Nellin kissa karkaa ja Risto pääsee osoittamaan rohkeutensa ja kekseliäisyytensä. Joko Nelli ymmärtää, että yläkerrassa asustaa kiinnostava persoonallisuus?

Kirjanarvosana: Antaisin tälle kirjalle arvosanaksi 8- koska kirja oli vähän liiän tylsä.

T:Matias.P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti