torstai 10. joulukuuta 2015

Kirjan nimi: Kaistapäistä kemiaa
Kirjailija: Dan Gutman


Päähenkilöt:
Arttu on koululaispoika. Hän vihaa koulua.Arttu ja hänen ystävänsä Mikko, Juuso, Annika ja Emmi ovat kaikki samalla luokalla. Arttu ei pidä hänen toisesta nimestä , eikä hän halua ,että joku muu tietäisi sen , sillä se olisi maailmanloppu. Hän vihaa Annikaa yli kaiken. Arttu joutuu kuitenkin olemaan hänelle kiltti, sillä muuten Annika paljastaa hänen toisen nimensä. Ystävykset eivät ole kiinnostuneet tieteestä. He joutuvat kuitenkin oppimaan sen eläkeikäiseltä mieheltä.

Herra Pähkylä on 80- vuotias. Hän on palannut eläkkeeltä takaisin opettajaksi. Herra Pähkylä opettaa Artulle ja hänen ystävilleen tiedettä. Hän tekee kaikenlaisia tutkimuksia, mutta kokeet menevät joskus hieman överiksi. Hän on kehittänyt mm. Perunalla kulkevan auton. Herra Pähkylä kulkee mitä ihmeellisimmillä vempaimilla pitkin koulua. Hän nauraa kuin kahjo tutkija. Sen lisäksi hänellä on oma laboratorio kotonansa.

Juoni: Arttu ja hänen ystävänsä käyvät Herra Pähkylän pitämillä tiedetunneilla.Ystävykset vihaavat tiedettä, mutta asia muuttuu pian. Lapset innostuvat Herra Pähkylästä ja alkavat odottamaan tiedetunteja innolla. He kyselevät Pähkylältä kaikenlaista , joihin hän vastaa. Vastauksen jälkeen Pähkylä nauraa kuin kahjo tiedemies. Lapsia alkaa mietityttämään, että onko herra Pähkylä varmasti normaali. Arttu ja hänen ystävänsä miettivät, että entä jos Pähkylä on vaihtanut aivoja jonkun toisen kanssa Pähkylän laboratoriossa. Lapset päättävät ottaa selvää onko asia näin. Viikonloppuna lapset kokoontuvat herra Pähkylän pihalle ja tutkivat sen taloa. Juuso tirkistelee ikkunasta ja hänen pierupurkkinsa tippuu maahan. Lapset olivat keskellä suurta hajupilveä.
Jos haluat tietää mitä herra Pähkylä sanoi kun hän näki lapset ja pierupurkin, sinun kannattaa lukea tämä kirja.
Pidin itse kirjasta koska se oli huumorintajuinen ja salaperäinen.
Suosittelen kirjaa niille jotka pitävät salaperäisyydestä, jännityksestä ja huumorintajusta.

T: Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti