perjantai 11. joulukuuta 2015

Kirjaarvostelu

Kirjan nimi: Päin Porkkalaa
Kirjailia nimi: Ansu Kivekäs

Päähenkilö: Emma Hän on arka, äkkipikainen ja koulukiusattu.
Sivuhenkilöt: luokkakaverit, Ester-täti, prätkäjengi ja Emman äiti

Juoni: Emma on koulukiusattu eikä kestä sitä ja siksi hän esittää sairasta. Hän joutuu Esterin luokse koulupäiväksi. Siellä hänen aika käy pitkäksi ja hän pyytää että he lähtisivät retkelle Porkkalaan. Esteri on syntynyt Pirkkalassa ja hänellä on siellä edelleen vuosien saatossa ränsistynyt talo. Matkalla Emmaa alkaa ärsyttää ja pelottaa koska dementian takia Ester muuttuu sekavaksi. Porkkalan matkasta syntyy jännittävä seikkailu. Yhtäkkiä Ester on hyvin muistamaton ja ei muista edes mitä vuotta eletään ja hän luulee että hänen pitää lähteä evakkoon. Hän putoaa jäihin koska hän luulee että hänen pitää pelastaa veljensä merestä ja siitä syntyy melkoinen ongelma. Emma lähtee hakemaan apua Esterin autolla mutta ajaa sen ojaan. Kun Emma oli saanut soitettua hätäkeskukseen. Niin pihaan ilmestyy prätkä jengin pomo siitä syntyy vielä isompi ongelma.

Itsearviointi: aluksi kirja oli tylsä mutta kun kirja eteni niin siihen tuli jännitystä ja se muuttui hyväksi. Kirjassa en tykännyt alusta, jossa kerrottiin vain Emman koulusta ja se tuntui pitkäveteiseltä. Kirjassa parasta oli jännitys ja yllättävät kohdat.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka tykkäävät jännityksestä ja kannustanut että kirja kannattaa lukea loppuun vaikka alku olisikin tylsä.

T:Touko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti