keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Kirja-arvostelu

Nimi: Uusi Päivä Vilma ja Ilari
Kirjoittaja: Anneli Kanto (Kirja on tehty yhteistyöstä Ylen kanssa)
Päähenkilöt: Vilma: Vilma on 16- vuotias, Virtauksen ilmaisutaidon lukiota käyvä tanssista innostunut tyttö. Hän on kaveripiirissä se, joka sovittelee ristiriidat ja on aina valmis auttamaan muita. Vilma haaveilee tanssiopettajastaan ja lopulta huomaa olevansa rakastunut tähän. Ilari: Ilari toimii tanssinopettajana Virtauksen ilmasutaidon lukiossa. Ilari on tyyliltään hieman vaativa, mutta myös lempeä.

Muita henkilöitä: Vilman vanhemmat Minna ja Asko, Tuija (Vilman pikkusisko), Osku (Vilman pikkuveli), Mamma ja Pappa, Emmi, Cicca, Jani, Krista, Tomi, Luka, Rasmus, Aapo, Elina ja Aleksi.

Vilma aloittaa lukion Virtauksen Ilmasutaidon lukiossa. Huonoin puoli koulun aloittamisessa on se, että oma isä, Asko toimii koulun rehtorina. Uusia koulukavereita riittä, esimerkiksi Emmi, Krista, Jani, Luka, Rasmus ja Aapo. Joukosta lyötyy kuitenkin ainakin yksi tuttu, Tomi, jonka kanssa Vilma kävi yläkoulun alusta loppuun. Koulu alkaa Vilman osalta hyvin. Kun Vilma ilomoittaautuu Radiotyön kurssille, hän uskaltautuu myös tanssikurssille. Kaikki alkoi siitä, kun Vilma halusi tehdä äänikuvan tanssista. Ilari halusi myös Vilman mukaan tunnille ja käski liittyä seuraan, jotta Vilma saisi enemmän kiinni tästä aiheesta. Tästä alkoi Vilman lupaava tanssiharrastus. Monipuolisesti lahjakas Virtauslainen tyttö oli todella innoistaan tanssista. Opettajan tsempin avulla Vilma nostaa itsensä nopeasti lukion lahjakkaitten tanssijoiten joukkoon.

Pidin itse kirjasta paljon. Kirja kertoi Uuden Päivän ensimmäisestä tuotantokaudesta Vilman näkökulmasta. Kirja oli mielestäni hyvä, koska olen katsonut sarjan ensimäisen kauden. Kirja sopii niille jotka tykkäävät Uudesta Päivästä, on kiinostuneita tanssista ja tykkää kirjoista, jotka kertoo ohjelmasarjoista.

T. Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti