tiistai 16. joulukuuta 2014

Kirjailia: R.L.Stine
Kirjan nimi:Kiusanhenki
Kirja sarja:the nightmare room

Kirjan takakansi: Saatuaan potkut vanhasta koulustaan Sam tulee Wilton Middle Schooliin. Pian hänelle selviää ettei kaikki ole uudessa koulussa kohdallaan: Tavarat rikkoutuvat ilman syytä, ja koulun tilaisuuksia häiritään ja luokan lemmikki katoaa jälkiä jättämättä. Jokin piileksii vaanien koulun käytävillä, kiduttaen lapsia. Jokin todella kammottava plento, jolla on turkki ja pitkät ja terävät hampaat. Eikä se pidä uusista oppilaista.

Kirjasta pätkä: Hei! huudahdin. Onko täällä ketään? Ääneni kajahteli kummasti tyhjässä käytävässä. Se oli eläin vajaan metrin korkuinen. Sen selkä oli minuun päin. Se ei näyttänyt huomaavan että olin paikalla. Sen iho oli vihertävän keltainen ja sitä peitti siellä täällä vihreä turkki. Se hypähteli kuin lintu, kumarassa kahdella jalalla. Laihat käsivarret riippuivat velttoina sen pulleilla kyljillä ja ulottuivat melkein lattiaan asti. Sillä oli pienet, teräväkärkiset korvat, jotka nousivat suoraan vihreäkarvaisesta päästä. Mikä ihme tuo otus VOI OLLA, ihmettelin itsekseni ja tuijotin sen selkäpuolelta. Jättiläismäinen vihreä rottako? Mutta sitten se yhtäkkiä pysähtyi ja kääntyi hitaasti katsomaan taakseen. Sen suu avautui ammolleen kun se huomasi minut. Se sähisi minulle. Ääni kuulosti pelottavalta ja vihaiselta, se oli hyökkäämäisillään olevan käärmeen sähinää. Sitten se kääntyi kokonaan. Ja minä näin sen.....näin se aivan selvästi. Haukoin henkeä kauhuissani. Sillä vihreällä rottaolennolla-sillä oli IHMISEN kasvot!

Minusta kirja oli hyvä mutta ei kovin kummoinen, siinä oli pitkiä tylsiä vaiheita jossa ei tapahtunut oikeastaan mitään hauskaa tai pelottavaa 3/5. T:Joonas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti