keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kirja-arvostelu

Kirjan nimi: Wild Yhtä sirkusta
Kirjailija: Lucy Courtenay
Päähenkilöt: Tori, Taya, äiti, isätohtori Nik, herra Valkyrie.
Takakannesta:Lähikaupungissa kuvataan elokuvaa, ja torin ja Tayan isän pitäisi löytää kuvauksiin harvinaisia kurdinhevosia. Myös Taya unelmoi pääsystä kameran eteen. Mutta minkälaisen roolin tapahtumissa saa entinen sirkuskarhu, joka ei pysty huolehtimaan poikasestaan?
Kirja alkaa: BEngalintiikeri Sinbad karjui aamiaisensa ääressä niin, että keittiömme ikkunaruudut helisivät.
En ollut tottunut Villin maailma(se on safaripuisto, jonka alueella olimme asuneet joulunalusviikosta lähtien)ääniin.Olin melko varma, etten koskaan tottuisikaan, ja se sopi minulle vallan mainiosti. Otin keittiön pöydän ääressä rennon asennon(meikäläinen kuulee tiikerien karjuvan joka päivä) ja silmäilin edessäni olevaa sanomalehteä.
''Anna se tänne, typerys''
Kohotin katseeni. Kaksoissiskoni Tori osoitti sanomalehteä kärsimättömänä
Kohta kirjasta:Aivan kuin kaikessa siihenastisessa ei olisi ollut kylliksi, äkki kuului rysähdys ja tuskanhuuto. Kaikki, jotka eivät häärineet lady Tempestin ympärillä, ryntäsivät kohti takkaa. Ellie istui häkeltyneen näköisenä lattialla ja piteli kättä silmällä, himiset puhuivat hätäisesti, ja joku kiikutti paikalle laastareita ja antisepsistä voidettä. Lohikäärmekuvioinen kipinäsuojus lojui lattialla lappeellaan. Pavlov Valkyrie marssi tarkastamaan vauriot omin silmin. Hän värähti ja imaisi laihoja poskiaan sisäänpäin, kun Ellie kohotti häneen murheellisen katseensa silmä mustana ja turvonneena ja veri nenästä valuen. Puvustajanainen oli saada kohtauksen nähdessään verinorojen lähestyvän Ellien kallisarvoista pukua.
''Kompastuin ja kaaduin kipinäsuojusta vasten'', Ellie sanoi vaimeasti.''Sattuu
Ja sitten hän kumartui eteenpäin ja oksensi matolle.
kirja loppuuIrrotin nauhat sormet täristen yhdellä nykäisyllä.valkoisten silkkipaperipilvien päälle oli taiteltu mekkojen mekko. pinkki samettimekko, jossa oli vesiputouslaskokset ja pitsihihat. Mekko, joka oli aiheuttanut kaikki ongelmat. Mekko, jonka olin reipinyt tapellessani Torin kanssa.
''Kiitos'',onnistuin sanomaan, ja herra Valkyrie säteili.
''Toivon, että käytät sitä monissa juhlissa'',hän sanoi.
Ristin sormeni selkäni takana.''Taatusti'',valehtelin.''Kiitos kovasti''

Näin meidän kesken, se mekko joutui suoraan vaatekaappini perälle.

Arvostelu: kirja oli mukava ja mukaansatempaava. Siinä kerrotaan paljon eläimistä. Suosittelen kirjaa eläimistä(etenkin tiikereistä ja karhuista) pitäville ihmisille. Kirja oli hiukan tyttömäine, vaikka kirjassa seikkaili myös poika. Kirjassa kerrotaan hyvin kaksossiskojen elämästä.

T.Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti