maanantai 30. tammikuuta 2017

Kirjan nimi: Kepler62 Kirja kaksi: lähtölaskenta.
KIrjailiat: Timo Parvela ja Bjorn Sortland.
Kuvittanut: Pasi Pitkänen.
Kirjan päähenkilöt: Norjalainen Marie, 14-vuotias asetehtailijan tytär. Kaksi palveliaa Alfred ja Magda jotka Marien isä palkkasi hoitamaan Marieta. Kaksi Marien lentäjää Jim ja Jeff jotka myös hänen isänsä palkkasi Jimmin ja Jeffin pitää olla ain alähtö valmiina kun Marie käskee. 
  
Marie asuu yksin rikkaan isänsä rakennuttamassa linnassa. Hänen äitinsä on kuollut joitakin vuosia aikaisemmin ja isä on sysännyt tytön kasvatusvastuun palvelusväelle ja kotiopettajille. Myös Marie on kuullut Kepler62-pelistä, mutta toisin kuin muut, hän palkkaa nörtin pelaamaan pelin puolestaan. Tästä huolimatta Mariekin saa kutsun.
  
Marie lennätetään Area 51:lle, missä hän tapaa Kepler62-pelin läpäisseet pojat Arin ja Jonin, sekä salaperäisen Olivian. Ihminen on käynyt jo Marsissa ja nyt seuraavana askeleena on tarkoitus valloittaa aurinkokunnan ulkopuolella sijaitseva Kepler-systeemi, jossa uskotaan olevan useampia Maan kaltaisia planeettoja. Lapsia koulutetaan tutkikohdassa matkan haasteisiin, sillä heidät ollaan lähettämässä yksisuuntaisella matkalipulla uudisraivaajiksi kaukaiselle planeetalle, Mutta mitä matkan suunnittelijat jättävät kertomatta? Mitä salaisuuksia Area 51:llä säilytetään?

Kira vei loistavasti mukaansa nopeat juonen käänteet saivat ajatukset liikkeelle. Antaisin kirjalle arvosanaksi 9½.

T:Matias.P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti