sunnuntai 29. tammikuuta 2017

       K.A.Applegate
       REMNANTS
       Viimeinen avaruussukkula

Päähenkilöt: Kirjassa on monta päähenkilöä, jotka seikkailevat kirjassa erikseen vuorotellen.
  Juoni: On vuosi 2010. Maailmalla on liikkunut huhu Maahan törmäävästä asteroidista. Kukaan eei ole oikein tiennyt, onko huhu totta vai ei. Kun totuus, että asteroidi oikeasti törmää Maahan, paljastuu, aletaan kehitellä pelastussuunnitelmaa. Kahdeksankymmentä "onnekasta" ihmistä pääsee kyytiin viimeiseen avaruussukkulaan, joka vie heidät pois Maasta. Kirja kertoo muutamasta henkilöstä, jotka sukkulaan ovat pääsemässä.
     Jobs on yksi heistä. Hän vanhempiensa kanssa pääsee sukkulaan, joka on matkalla johonkin. Jobs haluaisi ottaa mukaansa erään tytön, Cordelian, mutta tämä kuolee San Fransiscossa räjähdyksessä, jonka aiheutti pieni asteroidilta peräisin oleva hiekanmurun kokoinen kappale. Kun kaikki sitten ovat turvallisesti sukkulassa, Mark ja hänen pikkuveljensä D-Caf ovat mukana salamatkustajina. Mark kuolee, ja D-Caf jää kiinni. Jobsin ja tämän ystävän Mo´Steelin täytyy mennä sukkulan ulkopuolelle levittämään aurinkopurjeita, koska toinen mihistön jäsen on kuollut ja toinen haavoittunut. He saavat aurinkopurjeet paikoilleen ja sitten tulee maailmanloppu. Asteroidi törmää Maahan ja kaikki loppuu. Vain viimeinen avaruussukkula jää avaruuteen kulkemaan kohti jotain.

   Mielestäni kirja oli jännittävä. Suosittelen kirjaa niille, jotka pitävät jännittävistä kirjoista ja ehkä myös avaruuteen tai maailmanloppuun liittyvistä kirjoista. Annan sille arosanaksi 8.  Elisabet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti