sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Kirja-arvostelu

Kirjn nimi: Rebekka tuulimyllyjä ja tulppaaneja
Kirjailija: Tuija Lehtinen
Päähenkilöt:
Rebekka: Rebekka on punahiuksinen, ysiluokkaa käyvä tyttö, joka harrastaa luistelua. Luonteeltaan Rebekka on iloinen ja aina ystävällinen.
Selma ja Saimi ovat Rebekan pikkusiskoja. Siskot ovat Rebekalle tärkeitä, mutta välillää liiankin uteliaita, ainakin Rebekan mielestä. Luonteeltaan Rebekan siskot ovat hyvin saman tapaisia kuin Rebekka itse.


Rebekka odottaa innolla tulevaa kesää ja syystäkin; ensin luokkaretki Pietariin ja sen jälkeen isoveljen Mossun hakeminen koko perheen voimin Hollannista asti. Hollannin reissun jälkeen Rebekka saa kuulla, pääseekö hän hakemaansa kouluun Kajaaniin. Lisäksi, että Rebekka on iloinen, hän odottaa peruskoulun päättymistä haikein mielin.Tiivisti yläkoulun ajan yhdessä ollut luokka hajoaa ja on kaikkien on aika lähteä omiin suuntiin. Ennen kuin luokka hajoaa, on kuitenkin edessä kauan odotettu luokkaretki Pietariin. Luokkaretki onnistuu hyvin ja se tiivistää luokka entisestään. Pian kuitenkin alkaa kesäloma ja samalla peruskoulu päättyy. Luokka päättää kuitenkin pitää yhteyttä ja niin käy. Kun pari viikkoa lomaa on takana, Rebekan perhe lähtee hakemaan isovei Mossua kotiin Hollannista, jossa Mossua oli vaihto-oppilaana vuoden. Perheen seitsemän koiraa jäävät kotiin Pappilaan, jonne saapuu kaksi tyttöä omine koirineen hoitamaan niitä.
Perhe, jonka luona Mossua vietti vaihtovuotensa, oli mukava ja otti Rebekan perheen iloisilla mielillä vastaan. He esittelivät Rebekalle oman tulppaaniviljelmänsä ja Rebekka oppi paljon uutta. Lisäksi Rebekka sai paljon uusia ystäviä, esimerkiksi Maarten, Daan ja Nathan. Rebekka sai pojista seuraa ja hyviä ystäviä. Lisäksi Maarten tuli Suomeen, joka oli Rebekan mielestä yllätys, johon mahtava kesä voisi päättyä.

Kirja oli mielestäni aika huono, koska siinä hypittiin asiasta toiseen. Lisäksi siinä ei mielestäni ollut kunnon juonta. Paras kohta oli Luokkaretki Pietariin, koska siinä oli paljon tapahtumaa. Suosittelen kirjaa niille, jotka ovat lukeneet aiempia Rebekka-sarjan kirjoja.

Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti