keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Kirja-arvostelu

Kirjan nimi: Viivi Pusu ja säihkyvät sukset
Kirjailijan  nimi: Tittamari Marttinen
Sivuja: 194

Päähenkilöt: Viivi, Linda, Pinja, Iida, Unto, Tuomas, Justus, Rasmus ja Viivin perhe

Sivuhenkilöt:Varma Virtanen (opettaja), rehtori, Sofia, Viivin isä ja Carmen.

Viivi lähtee Unton ja Iidan kanssa Helsinkiin, jossa heidän lyhytelokuvansa esitetään koululaisten elokuvajuhlilla. Hotelli on heidän mielestä ihana. Heidän mukaan Helsinkiin lähti Viivin isän uusi tyttöystävä Carmen. Carmen on töissä elokuva-alalla ja hän törmää matkalla moneen tuttuunsa, esimerkiksi elokuvajuhlien tuomarin,Sofiaan. Matkalla sattuu monia kommelluksia mutta he selviävät niistä.

Matkan jälkeen Viivi palaa vanhaan elokuva teatteriin Kino Sisuun. Sinne ovat saapuneet Viivin serkut, Rasmus ja Justus, jotka ovat saman ikäisiä kuin Viivi. Poikien äiti ja isä ovat lähteneet työmatkalle Brasiliaan ja pojat ovat sen aikaa Viivin luona, pois kotoa Jyväskylästä. He käyvät koulua väliaikaisesti Viivin kanssa samalla luokalla. Veljekset tuovat luokkaan myös vahtia ja vaarallisia tilanteita. Pojat esimerkiksi laittavat englannin tunnilla, sijaisen ollessa pois luokasta discon pystyyn. He soittavat enlannin kielistä musiikkia ja kun rehtori saapuu luokkaan he sanovat hänelle olevansa kielikylvyssä.

Kun hiihtoloma koittaa Ruusuvuoreen, yllättää äiti Viivin perheen sekä Rasmuksen ja Justuksen loma matkalla Vuokattiin. Siellä he aikovat lasketella, loikoilla kylpylässä ja pitää hauskaa! Äiti oli varannut kaksi ylimmäiräistä paikkaa matkalle ja niin Viivin ystävät Pinja ja Tuomas pääsevät mukaan. Perillä Vuokatissa heitä odottaa uusi yllätys! Linda ja Unto ovat tulleet Vuokattiin Lindan vanhempien mukana. Edessä on unohtumaton viikko laskettelun, kylpylän ja ystävien parissa.

Mielestäni kirja oli hyvä, koska siinä oli jännitystä, huumoria ja paljon hauskoja kohtia. Pidin erityisesti  kohdassa, jossa kaksospojat opiskelivat Viivin luokan mukana. Kirjassa ei mielestäni ollut ollenkaan huonoja kohtai tai sellaisia juttuja joista en olisi pitänyt. Antaisin kirjalla arvosanaksi 9½.

T: Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti