sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kirjan nimi: Risto Räppääjä saa isän

Kirjailia: Sinikka Nopola ja Tiina Nopola

Päähenkilöt: Risto Räppääjä; Rummuttava poika, joka asuu Rauha-tädin luona. Nelli; Riston paras kaveri, asuu alakerrassa. Rauha-täti; Riston täti. Elvi; Tiukka henkilö, joka on Rauha-tädin serkku. Lennart Lindberg; Asuu myös alakerrassa, pitkät viikset ja silmälasit. Lennu Lehmusmäki (oikeasti Lennart Lindberg); "Urheilullinen" pukeutunut jääkiekko varusteisiin, möreä ääninen, on Riston isähahmo.

Kirja alkaa: Risto sirotteli nonparelleja kermakakun päälle niin, että keskelle muodostui R-kirjain. Rauha napsautti kaulakorunsa kiinni ja vilkaisi itseään peilistä.
- Näytänkö hyvältä? Rauha kysyi
- Näytät, Risto vastasi.
- Niin, kyllähän syntymäpäivänä voi hiukan koristautua, Rauha sanoi ja katsoi kelloa. -Vieraat ovat kohta täällä, nyt töpinäksi! Voisitko viikata lautasliinat ja viedä ne kahvipöytään! Ovikello soi
- Oho, ensimmäinen vieras tulee jo, Rauha huudahti.
- Onneksi olkoon, rauha Elvi sanoi ja työnsi kukat Rauhan käteen.

Juoni: Elvi sanoi Rauha-tädille, että Risto tarvitsee urheilullisen isähahmon. Rauha laittoi lehteen ilmoituksen, mutta kukaan ehdokkaista ei ollu Rauhan mielestä hyvä. Niinpä Lennart alkoi esittämämään Lennu Lehmusmäkeä. Rauhan mielestä Lennu Lehmusmäki oli täydellinen isähahmo, mutta Ristolle, Lennartille ja Nellille Rauhan ja Elvin huijaaminen oli hankalaa.

Kirja loppuu: Lennart soitti Rauhalle ja sanoi, että hänelle oli tullut paketti Lennu Lehmusmäeltä, paketíssa oli Lennun urheiluvarusteet. Rauha alkoi ihmetellä miksi Lennartilla oli sama keittokirja kuin Lennulla. Rauhan mielestä Lennussa ja Lennartissa oli jotakin samaa, mutta Lennart kertoi Rauhalle, että hän oli Lennu.

Arvostelu: Kirja oli hyvä, siinä oli komediaa, mutta se oli liian lyhyt.

Saska. J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti