maanantai 1. toukokuuta 2017

Nummelan ponitalli
Tuomion kellot

Kirjailija: Merja Jalo
Päähenkilöt: Kati, Kikka ja muut ponitallilaiset

Juoni: Kati käy tapaamassa isoäitiään Anna Bremeriä Rajakoskella. Anna kertoo ystävästään Jaanasta, joka on muuttanut muutaman vuoden jälkeen ulkomailta takaisin Suomeen, ja auttelee Annaa monissa askareissa. Kati kuulee myös nuorena kuolleesta isotädistään Ann-Christinestä, joka kuoli ratsastusonnettomuudessa. Kati saa luvan etsiä mummolan ullakolta Ann-Christinen vanhoja kuvia hevosista, mutta löytääkin herätyskellon, jonka sisältä löytyy rubiinisormus ja päiväkirja. Anna lupaa Katille kellon, kirjan ja sormuksen omaksi.
     Viikon päästä Nummelalaiset tulevat pitämään hevosleiriä Rajakoskelle Honkarantaan. Illalla Kati lukee muille päiväkirjaa, jonka löysi kellon sisältä, ja käy ilmi, että viimeisinä päivinään ennen kuolemaansa Ann-Christine pelkäsi jotain. He alkavat pohtia, kuoliko Katin isotäti todella onnettomuudessa vai liittyikö kuolemaan jotain muutakin. Yöllä Kati näkee ikkunassa miehen kasvot, jotka kurkkivat sisään kuin etsien jotain. Kukaan ei usko Katia, mutta kun Kikka löytää aamulla ikkunan alta hevosenkengän jälkiä, kaikki uskovat Katin kertomuksen. Kati on myös nähnyt ruututakkisen miehen isotätinsä haudalla ja hiippailemassa erään kartanon pihamaalla. Kikasta ja Katista alkaa tuntua siltä, kuin joku seuraisi heitä. Kaikki järkyttyvät, kun Kati yllättäen katoaa. Joku on siepannut Katin, ja kun Hannu ja Kari löytävät hänet maanalaisesta kellarista, hekin joutuvat siepparin vangeiksi. Kuka oli hiippari, joka hiippaili kartanon pihalla ja hautausmaalla? Kuka sieppasi Katin, ja miksi? Ja kuoliko Katin isotäti todella onnettomuudessa? Sen saat tietää lukemalla tämän kirjan.

Kirja oli mielestäni hyvä, siinä oli hyvä juoni ja siinä oli paljon jännitystä. Susittelen sitä niille, jotka pitävät jännityksestä. Annan kirjalle arvosanaksi 9 puoli.

T. Elisabet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti