sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kirja-arvostelu

Kirjan nimi: Näkijä
Kirjailija: Marilyn Kaye
Päähenkilöt: Amy, Tasha ja Chris

Juoni: Amy on kloonattu tyttö, joka käy middle schoolia. Vaikka Amylla on erinomainen kuulo ja näkö, hän ei kuitenkaan pysty ennustamaan. Ei ainakaan ennen ystävänsä syntymäpäiväjuhlia. Kun Amy pääsee sairaalasta kotiin, hän huomaa, että pystyy ennustamaan tulevia. Ensin Amystä se on hauskaa, mutta pian hän huomaa, että siitä on myös haittaa. Koulussa hän saa tietää, että joku yrittää myrkyttää oppilaita, mutta kuka?
Kirjan alkua: Taivaan kirkasta sineä ei hämmentänyt pilvenhattaraakan tuona lauantai-iltapäivänä. Aurinko paistoi rannalle niin häikäisevästi, että näytti kuin hiekanjyvien sekaan olisi piilotettu timantteja. Vesi oli lämmintä ja vaahtopäiset aallot juuri sopivan korkuisia, niin että niillä saattoi ratsastaa mahallaan kelluen. Pieni tuulenviri vilvoitti sen verran, ettei kuumuus tuntunut liian tukavalta. Amy Candler loikoili rantapyyhkeen päällä ja tuumi, että päivä oli kuin luotu syntymäpäivien juhlimiseen rannalla. Hän tiesi, että syntymäpäiväsankari, Jan Rosen oli siitä iloinen.
Mielenkiintoisin kohta:  Hänen lävitseen kävi äkki puistatus, aivan kuin joku olisi lähestynyt häntä takaapäin. Hän pyörähti ympäri."Niinpä niin, kaikki kuvittelevat, että vain opettajille on annettu aivot", neiti Robertson tokaisi."Kukaan ei keksi epäillä ruokalan työntekijää. No, tämä keittiöapulainenpa on fiksumpi kuin te luulettekaan. Ja vahvempi myös." Samassa hän syöksähti eteenpäin ja tarrasi Amya kaulasta. Herra Moore yritti puskea naista rullatuolillaan kumoon, mutta tämä potkaisi tuolin ja herra Mooren kumoon. Sitten nainen keskitti kaikki voimansa Amyyn. Hän ei puhunut turhia-hän oli vahva. Onneksi Amy oli vahvempi. Amy sai pienin ponnistuksin irrotettua naisen kädet kaulaltaan ja painoi tämän lattiaan. Nainen nousi takaisin pystyyn, mutta Amy tarttui häntä ranteista ja piti kiinni tiukasti.Keittiön ovi avautui. "Mitäs täällä tapahtuu?"rehtori Noble huudahti kauhuissaan.
 Kirja loppuu: Donitsien myrkyttäjä saadaan kiinni. Amy joutuu Tashan kanssa riitoihin, mutta sopii ne. Tashan isoveli Eric haluaa tietää voittavatko he koristurnauksen. Vaikka Amyn taidot ovat ruostuneet, hän ''ennustaa''(oikeasti keksii) Ericille, että he voittavat turunauksen, mutta on yksi ehto: kaikkien pitää imuroida. Tasha inhoaa sitä, joten hänen ei tarvitse tehdä sitä, kun Eric imuroi.
Arvostelu: Kirja oli hyvä ja mielenkiintoinen. Parannettavaa olisi ollut siinä, että huippukohtia olisi ollut enemmän. Kirjassa oli hauska juoni. Pidin kirjassa siitä, että Amy pystyi ennustamaan. Suosittelen kirjaa niille, jotka tykkäävät ennustamisesta. Arvosana: 9-

T:Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti